Mezi nejčastější obtíže, se kterými k nám pro odbornou pomoc klienti přicházejí, bývá padání vlasů.

To samo o sobě je zcela normálním fyziologickým procesem. Za nežádoucí vypadávání však považujeme takové, kde se jedná o nadměrné vypadávání oproti normálu, a ten je u každého individuální. Obecně se lze řídit odbornou literaturou, která uvádí ztrátu vlasů v počtu okolo 100 denně. Pravdou ovšem je, že málokdo je schopný tento počet reálně sledovat. Ukazatelem na patologické padání však může být větší než obvyklé množství vlasů na hřebenu po vyčesávání, ve sprše po mytí či na polštáři. Objektivním ukazatelem také bývá třeba ztenčující se culík u žen.

To, zda vlasy po výpadku opět dorostou, určuje především zachovaný vlasový folikul a na ten je třeba se zaměřit především. Aby vám vyrostl zdravý strom, je také potřeba především dbát o kvalitu půdy a dostatečné zalévání kořenů, stříhání větví je až druhotná péče, a s růstem zdravých vlasů se to má stejně.

Je potřeba myslet na to, že jen zdravá pokožka dokáže produkovat zdravé a silné vlasy.

Při obtížích s nadměrným padáním vlasů je vhodné, svěřit se do rukou odborníka – trichologa, který diagnostikuje původ obtíží a navrhne terapeutický plán cílený na jejich odstranění a napomáhající nastartování obnovení růstu vlasů.

Vypadávání vlasů lze rozdělit do mnoha podkategorií. Patří mezi ně například androgenetická alopécie, jizvová alopecie či alopecie areata. Zaměříme-li se ovšem na nejběžnější typ tzv. dočasného nadměrného vypadávání vlasů, můžeme zde nalézt několik různých příčin vedoucích k jejímu vzniku. K těm patří především hormonální nerovnováha, zdravotní obtíže či nadměrný stres.

Samy vlasy a jejich kondice spolu s vlasovou pokožkou nastavující zpětné zrcadlo našemu životnímu stylu a zdravotnímu stavu. Příčinu nadměrného padání lze hledat v období 4 – 6 měsíců před počátkem padání.

Pro domácí ošetření vám doporučujeme tyto produkty Kapyderm:

 

Tablety de Pure

Doplněk stravy vhodný pro cílenou detoxikaci organismu, u různých typů dermatitid či jako preventivní očista. De Pure přípravek pomáhá organismus detoxikovat se zaměřením na ledvinný a hepatický systém.

Doporučujeme užívat jako preventivní kúru dvakrát za rok či nárazově po prodělaném onemocnění a jako účelné zbavení se organismu farmaceutických stop a škodlivin v organismu.

880 Kč

Tablety shOck – aktivace vlasového růstu

Aktivní stimulátor vlasového růstu. Vhodné k užití při nadměrném maštění vlasové pokožky a vypadávání vlasů různých příčin. Obsahující komplex řas a oligoelementů, dodávající nutriční výživu potřebnou pro obnovu růstového cyklu. Základní stavební prvek při potřebě vysoké regenerace vlasů. Vhodný při nadměrné zátěži organismu, hormonálních disbalancích jako je menopauza, vysazení hormonální antikoncepce u žen či po ukončení laktace.

910 Kč

Esenciální olej K2

100% přírodní produkt. Pro svou čistotu aktivních látek a vyrovnané složení lze dosáhnout uspokojivých výsledků při léčbě nejrůznějších problémů vlasové pokožky, zvláště pak při obtížích v podobě plísní a bakterií. Přípravek má čistící, obnovovací a posilovací účinek.

od 990 Kč
Esenciální olej K1

100% přírodní produkt. Pro svou čistotu aktivních látek a vyrovnané složení lze dosáhnout uspokojivých výsledků při léčbě nejrůznějších problémů vlasové pokožky. Obsahuje hydratační, čistící, obnovovací a vyživovací složky.

Regeneruje buňky obnovující poškozená místa vlasové pokožky.

od 990 Kč
Tonikum base

Aktivní stimulátor dodávající vlasům vše potřebné pro jejich správný růst a vývoj. Má protizánětlivé účinky na pokožku, lze jej použít jak při zvýšeném vypadávání vlasů, tak i jako preventivní opatření alopécie.

od 890 Kč
Ampule N

Péče o vlasy

Vysoké množství aktivních látek pro podporu vlasového růstu a obnovy růstového cyklu. Má antibakteriální a fungicidní účinky. Přípravek lze používat i ve stadiu pokročilých zánětlivých kožních změn. I přes svou vysokou účinnost je velmi šetrný k pokožce.

Ampule N doporučujeme užívat spolu s Kolagenovou emulzí, která pokožku hydratuje a podporuje celkový efekt terapie.

od 990 Kč

Čistící báze proti vypadávání vlasů

Přináší vlasové pokožce všechny nezbytné živiny a zároveň ji posiluje. Díky vysokému obsahu vitamin-komplexu se přípravek užívá pro stimulaci obnovy vlasového cyklu. Lze užívat i jako prevence vlasového výpadku při zatížení organismu. Šampon je vhodné kombinovat s regeneračními ampulemi DT a N.

od 550 Kč

Čistící báze proti lupovitosti

Jemný přípravek působící důrazně proti nadměrnému štěpení kožních buněk různého původu, projevující se lupovitostí.

od 550 Kč

Čistící báze na suchou pokožku

Suchá vlasová pokožka je důsledkem narušené funkce mazových žláz či nadměrného používání nevhodných přípravků vlasové kosmetiky.

Šampon pro obzvláště suchou pokožku upravuje její přirozené pH. Dodává vlasům látky nezbytné pro správnou výživu vlasových vláken, čímž opětovně navrací jejich pružnost, lesk a pomáhá regeneraci vlasového keratinu.

od 550 Kč
Ampule DT

Ampule pro podporu vlasového růstu a jeho obnovu při poruchách cyklu.

Aktivátor mikrocirkulace vlasové pokožky, zvyšuje zásobování a vstřebávání živin vlasových folikul. Vhodný pro všechny typy padání vlasů.

Po aplikaci přípravku, může dojít k lokálnímu zarudnutí, což je projevem zvýšené cirkulace krve v místě působení.

Tento přípravek doporučujeme užívat spolu s Kolagenovou emulzí, která pokožku hydratuje a podporuje celkový efekt terapie.

Ampule DT jsou vhodné pro zdravou pokožku bez obtíží. Pokud je vlasová pokožka napjatá, podrážděná či svědí, je vhodné zvolit šetrnější variantu Ampule N.

od 1040 Kč

Čistící báze na mastnou pokožku

Působí na mazové žlázy – vyrovnává produkci mazu, čímž zabraňuje nadměrnému maštění pokožky a vlasů.

od 550 Kč
PhotoRoom 20210707 122909

Tablety 5aR – obnova vlasového růstu

Doplněk stravy vhodný pro obnovu růstu vlasů. Především v případě androgenní alopecie a narušení růstového cyklu vlasu v důsledku hormonální nerovnováhy. Má regenerační, vyživující a posilující efekt a silně stimulační účinky pro růst vlasů. Neužívat v průběhu těhotenství a kojení.

910 Kč
Kolagenová emulze

Odstraňuje svědění pokožky hlavy a ulevuje od pocitu pnutí. Má silně hydratační a zklidňující účinky, vhodné pro dehydratovanou a unavenou pokožku. Dodává vlasům na objemu a výživě. Vhodné i pro podrážděnou pokožku.

od 790 Kč
06 Kapyderm Citliva 250
Čistící báze pro citlivou pokožku

Přípravek vhodný zejména pro citlivou a podrážděnou pokožku, pro namáhané, zcitlivělé a oslabené vlasy. Obsahuje vyživující vitamin-komplex, dodávající potřebné živiny pro obnovu buněčných struktur. Vlasy chrání, vyživuje a dodává na objemu.

od 550 Kč
21 Kapyderm Lupy 250
Čistící báze normalizační

Péče o vlasy

Normalizační báze je vhodná pro všechny typy vlasů a užití v jakékoliv fázi terapeutického cyklu. Neovlivňuje růstový cyklus vlasů, ale napomáhá upravit přirozené pH vlasové pokožky a normalizovat její stav.

Péče o pleť/tělo

Tato čisticí báze je vhodná pro šetrné očištění a odlíčení všech typů pleti (pH 5).

Použití: Množství gelu o velikosti lískového oříšku smíchejte s vlažnou vodou a v dlaních vytvořte pěnu. Tu naneste na obličej a krk, krátce promasírujte a opláchněte vodou. Následně pokračujte v aplikaci svých oblíbených produktů. Pleť čistěte dvakrát denně.

od 550 Kč